Villámgyorsan elfogadhatja a parlament a válságadókat

Vágólapra másolva!
Már hétfőn elfogadhatja az Országgyűlés az úgynevezett válságadók bevezetéséről szóló kormánypárti képviselői önálló indítványt.
Vágólapra másolva!

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság soron kívüli ülésén bejelentette, hogy még pénteken benyújtják a parlamentnek az egyes ágazatokat terhelő különadóról szóló törvényjavaslatukat - tájékoztatott az Országgyűlés sajtófőnöke a Fidesz kezdeményezésére összehívott házbizottsági ülés után.

Altorjai Anita elmondta, hogy - tekintettel az előterjesztésben szereplő törvényi határidőkre - a Fidesz-frakció a javaslat tárgyalása kapcsán házszabálytól való eltérést kér, azt kezdeményezve: jövő hétfőn kerüljön napirendre a törvényjavaslat, még aznap tárgyalják meg, és döntsenek is róla a képviselők.

A házszabálytól való eltérést nem támogatta az LMP, támogatta a KDNP és a Jobbik, az MSZP pedig azt ígérte, délután két óráig kialakítja álláspontját - fűzte hozzá.

Altorjai Anita megerősítette, hogy a kormány szombaton nyújtja be a 2011-es adótörvényekre vonatkozó javaslatát, amelynek sürgős tárgyalását kéri; a vita október 25-én kezdődik.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy további válságadókat szándékoznak bevezetni, amelyeket a távközlési, illetve telekommunikációs, az energetikai szektor és a kereskedelmi áruházláncok fizetnek majd be a költségvetésbe három éven keresztül.

Nézze meg a bejelentésről készült videót!