Vajna: Átlag húszezret hagynak a vendégek a Nobuban

Vágólapra másolva!
Három-négy év alatt térülhetnek meg a Nobu budapesti megnyitásába fektetett dollármilliók - mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Andy Vajna, az étterem társtulajdonosa. A vendégek átlagosan húszezer forintot fizetnek egy vacsoráért.
Vágólapra másolva!

Felülmúlta a várakozásokat a hat hete nyílt Nobu Budapest eddigi forgalma - mondta a Világgazdaságnak Andy Vajna, aki elképzelhetőnek tartja, hogy hosszabb távon további Nobu éttermek nyitásában is közreműködjön Európa-szerte. Európában eddig Milánóban, Londonban és Moszkvában működik Nobu.

Vasárnaptól keddig átlagosan 150-200, szerdától szombatig 200-250 vacsorát szolgálnak fel az összesen száz férőhelyes budapesti étteremben, azaz egy este másfél-kétszer meg tudják forgatni a vendégeket. A vendégek fele külföldi, akik szervízdíjjal együtt körülbelül húszezer forintot hagynak az étteremben - mondta Andy Vajna. "Ez egy kicsit meg is haladja azt, amire számítottunk, már gazdaságosan üzemel az étterem" - tette hozzá a filmes üzletember.

Előzetesen úgy számoltak, hogy hat-nyolc hónapba telik egy ilyen jellegű éttermet felfuttatni Budapesten. "Ehhez képest elmondhatom, néhány hét alatt elértük, hogy csúcson pörögjön az üzlet - mondta Vajna. Az üzletember konkrét összeg említése nélkül elmondta, hogy dollármilliókat fektetett a hely létrehozásába, és a beruházás három-négy év alatt térülhet meg.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Mi mennyibe kerül az étteremben? A főételek ára egészen 24 ezer forintig terjed, a legolcsóbb desszert pedig 900 forint a Nobuban. Ha nagyon különleges konyakot szeretnénk inni, akkor 60 ezer forintot is fizethetünk egyetlen pohárért, egy darab szusiért vagy sashimiért pedig legkevesebb 600 forintot kérnek.