Húszmilliós büntetést kapott az Auchan beszerzési ár alatti értékesítésért

Vágólapra másolva!
Az Auchan beszerzési árnál alacsonyabb áron kínált importból származó tejtermékeket, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium 20,5 millió forintra büntette az áruházláncot. A Tesco ellen is vizsgálat indult, de az még nem zárult le. 
Vágólapra másolva!

Az Auchan áruházlánc 115-145 forintos literenként áron kínál importból származó tartós tejeket, míg a magyar tartós tejek 170-180 forintnál olcsóbban nem jelenhetnek meg az üzletek polcain. A beszerzési ár alatti forgalmazásért a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MgSzH) 20,5 millió forintos büntetést szabott ki az üzletláncra - közölte hétfőn az agrártárca.

Az Auchan Magyarország Kft. és a Tesco Global Zrt. ellen a piaci szereplőket tömörítő Tej Terméktanács (TT) még szeptemberben tett bejelentést beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja miatt Az MgSzH vizsgálata kiderítette, hogy az Auchan beszerzési ár alatt forgalmazta a Csehországból származó tejeket, ezt pedig az agrárpiaci rendtartásról szóló törvény tiltja. A jogszabály szerint a kereskedők az élelmiszereket nem adhatják olcsóbban, mint amennyiért azokat vették.

Az Auchan már befizette a büntetést. A Tescónál még tart a vizsgálat, amely várhatóan december elején fejeződik be, addig az MgSzH az eljárásról nem közöl részleteket.