Varga Mihály: Sok a sebesült, de Magyarország már nem negatív szenzáció

Vágólapra másolva!
Varga Mihály, a Minszterelnökséget vezető államtikár szerint egyes ágazatok számára fájó lépésekkel ugyan, de a kormány elérte, hogy Magyarország ne legyen negatív szenzáció a gazdasági világsajtóban.
Vágólapra másolva!

"Aki a gazdasági válság közepette a legjobbak közé tud kerülni, annak az üzletmenetben már túl nagy meglepetés nem nagyon adódik, és feltehetőn sokkal jobban fog teljesíteni akkor, ha Magyarországon megkezdődik a fellendülés időszaka" - mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön egy szolnoki rendezvényen.

Varga szerint azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy ez a fellendülés a világban és hazánkban mikor következik be, hiszen megint negatív hírek uralják a világsajtót. Írországot éppen most kellett az Európai Uniónak tetemes pénzösszeggel anyagilag támogatnia, a piac spekulánsai pedig jelenleg Portugáliában vannak, és már Spanyolországot is kinézték maguknak. Az államtitkár közölte, az viszont bizonyossággal állítható, hogy a világgazdaságban a jövőben felértékelődnek olyan tulajdonságok, mint például a biztonságosság - különösen ha az energiaellátásról van szó -, valamint a gyorsaság, a reagálóképesség. "Ezekkel minden gazdasági irányítónak számolnia kell" - tette hozzá.

"Az új kormány gyors reagálásból már egyszer jól vizsgázott, hiszen a bankadó bevezetésén más országok még csak gondolkodtak, amikor náluk már erről jogszabály született - mondta Varga Mihály és hozzátette: az Orbán-kabinet eddigi gazdaságpolitikai lépéseinek eredményét úgy kommentálta, hogy "sok a sebesült, sok a vérző szektor", de elértük, hogy Magyarország negatív szenzációként kikerült gazdasági világsajtóból.