Négy embert állítottak elő a pénteki pókerrazzián

Vágólapra másolva!
Pénteken egy belvárosi pókerklubban tartottak ellenőrzést az illegális szerencsejáték-szervezés ellen egyre több alkalommal fellépő hatóságok. Négy embert tiltott szerencsejáték gyanúja miatt őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

Egy belvárosi pókertermet ellenőrzött pénteken este az APEH és a rendőrség. Az akciót az adóhatóság szerencsejáték-felügyeleti főosztályának feljelentése alapján indult rendőrségi nyomozás részeként hajtották végre az egyik ismert belvárosi pókerklubban. A BRFK sajtóügyeletének tájékoztatása szerint a pénteki ellenőrzés után négy embert előállítottak tiltott szerencsejáték szervezésének vétsége gyanúja miatt.

A klubban engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos átfogó ellenőrzést végeztek. Az elmúlt időszakban nem ez az első ilyen ellenőrzés, illetve több esetben indult büntetőeljárás is engedély nélküli szerencsejáték szervezés miatt.Az ellenőrzés kiemelt célja volt az illegális szerencsejáték-szervezői tevékenység visszaszorítása, és ezzel párhuzamosan az engedéllyel végzett tevékenységek támogatása - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Burillák Attila, az APEH szóvivője.

Sorozatos akciók

Az elmúlt időszakban több kártyateremben tartottak akciót az adóhatóság munkatársai a rendőrökkel, vagy éppen a pénzügyőrökkel közösen.

A rendőrök november elején tartottak házkutatást a rendőrök egy III. kerületi pókerklubban. A játékteremben olyan rendszerben játszották a kártyajátékot, amihez a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján engedély kell, de az üzemeltetőknek nem volt engedélye. Összesen 11 embert állítottak elő, gyanúsítottként egy embert hallgattak ki közülük. Rajtuk kívül majdnem száz embert tanúként hallgattak meg az ügyben. A klub Korda György nevét viseli, de nem a művész tulajdona, csak a nevét adta hozzá, jogdíjért cserébe. November 19-én szintén Budapesten, egy bevásárlóközpontban lévő pókerklubban az APEH a pénzügyőrökkel közösen csapott le. Az ellenőrzést engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt tartották, meghallgatták az ott lévőket, és eszközöket foglaltak le.

Októberben Miskolcon is hasonló akció volt, a rendőrök és az adóhivatal munkatársai még egy ottani pókerklubban tartottak akciót. Azért vonultak ki a hatóságok emberei a klubba, mert azt gyanították, hogy a szórakozóhelyen tiltott szerencsejátékokat szerveztek. A házkutatás eredményeként a rendőrség lefoglalt több pakli kártyát, zsetonokat, játékos listát, számítástechnikai eszközt, illetve előállított 12 játékost és szervezőt.

Állami monopólium lehet a póker

Németh Gábor, a Szerencsejáték Zrt. kereskedelmi és játékszervezési igazgatója a szombatio Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: első lépcsőben állami monopóliummá lehetne tenni az online pókert, a magáncégeket pedig esetleg később lehetne erre a piacra engedni. "Nem az internetes szerencsejátékkal van a baj, hanem azzal, hogy jelenleg hiányzik a hatósági ellenőrzés" - tette hozzá.

Az igazgató elmondta azt is, hogy a következő években növelni szeretnék a nyereményeket, bevezetnék a gyorsabb nyerési lehetőségeket és nemzetközi együttműködéseket is terveznek. Ez utóbbi elképzelések közül a Magyar Nemzetben az igazgató a páneurópai totót emelte ki. Számos európai ország azonos totószelvényt adni ki. Az egyes államokban feltett pénz közös nyereményalapba kerülne, és így számottevően növekedhetne a nyeremény. "Hasonló megoldás a lottónál is körvonalazódik" - mondta a Magyar Nemzetnek a Szerencsejáték Zrt. igazgatója.