Fél évvel tovább lehet segíteni a magyar bankokat

Vágólapra másolva!
Engedélyezte az EU a magyar pénzintézeteket segítő intézkedések meghosszabbítását. Az indoklás szerint ezek a lépések megfelelően csillapítják a magyar gazdaságban a válság miatt mutatkozó zavarokat.
Vágólapra másolva!

Jóváhagyta az Európai Bizottság kedden, hogy Magyarország hat hónappal, 2011. június 30-ig meghosszabbítsa a pénzintézeteket - a pénzügyi világválságra adott válaszként - segítő intézkedéscsomagot.

Ennek keretében a jogosult hitelintézetek szigorú feltételek mellett juthatnak tőkéhez, valamint újonnan nyújtott rövid- és középtávú hitelekre érvényes garanciához.

Ugyancsak hosszabbítást engedélyezett az EU annál a tavaly indított magyar programnál, amelynek célja, hogy pótlólagos likviditást biztosítson a támogatható pénzügyi intézmények számára.

A bizottság azzal az indoklással engedélyezte a programok folytatását, hogy "arányos, jól célzott, időben és értékben korlátozott intézkedésekről van szó, amelyek megfelelőek arra, hogy csillapítsák a magyar gazdaságban a válság miatt mutatkozó zavarokat."