Vágólapra másolva!
A 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóság egyikénél vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál, illetve az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál kell nyilatkoznia annak, aki fenn akarja tartani a magán-nyugdíjpénztári tagságát. 2011. január 31-ig személyesen kell ezt megtennie.
Vágólapra másolva!

Az országban 38 hely közül választhat az, aki fenn akarja tartani a magán-nyugdíjpénztári tagságát. 2011. január 31-ig személyesen kell nyilatkoznia a 36 nyugdíjbiztosítási igazgatóság egyikénél, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál vagy az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóságnál.

A magán-nyugdííjpénztári tagnak magával kell vinnie a személyi igazolványát vagy a lakcímkártyáját a nyilatkozattételhez.

Aki nem akar maradni, annak nem kell személyesen megjelennie, mivel nyilatkozattétel nélkül a tagsága megszűnik 2011. március elsejével. Arról írásban kell rendelkeznie, hogy mi legyen a neki járó úgynevezett reálhozammal, vagyis a hozam inflációval csökkentett értékével, illetve a tagdíjkiegészítéssel. Ezt felveheti egy összegben, vagy önkéntes, kölcsönös nyugdíjbiztosító pénztárba utalhatja, vagy kérheti, hogy az állami nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlájára utalják át a Nyugdíjbiztosítási Alaphoz. További információk az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatóság honlalpján olvashatóak (www.onyf.hu).