Világgazdaság: Versenykorlátozástól tartanak a hulladékkezelők

Vágólapra másolva!
Több mint 2000 hulladékkezelő vállalkozás működését, ezzel 20 ezer munkahelyet sodorhat veszélybe az új hulladékgazdálkodási törvény - írta kedden a Világgazdaság.  Magyarország ezzel akár az uniós támogatások egy részétől is eleshet.
Vágólapra másolva!

Kifogásolják több ponton is a hulladékkezelők szakmai szervezetei az új hulladékgazdálkodási törvény tervezetét - írta keddi számában a Világgazdaság. Tartanak attól, hogy a nem közszolgáltató hulladékkezelők kiszorulnak a piacról, ha az ipari és szolgáltatóvállalatokat arra kötelezik, hogy közszolgáltató cégekre bízzák a működésük során képződő hulladékok kezelését.

A tervezett intézkedés több mint 2000 hulladékkezelő vállalkozás működését, és 20 ezer munkahelyet sodorhat veszélybe. Az új hulladékgazdálkodási törvény egyben azzal is járhat, hogy Magyarország a lakossági hulladéktárolók kialakításához felvett uniós támogatások egy részétől is eleshet - írta a lap szakértőkre hivatkozva.

Aggályosnak tartják azt is, hogy a hulladékszállítási tevékenységet indítóknak nem kellene hatósági engedélyt kérniük, elegendő lesz csupán bejelenteniük szándékukat, ez Reininger Róbert, a Deloitte környezetvédelmi tanácsadási igazgatója szerint az illegális lerakás melegágya lehet.