Pályázik a GDF Suez az Emfesz-fogyasztókra

Vágólapra másolva!
A GDF Suez magyarországi érdekeltsége is pályázik az Emfesz gázszolgáltató fogyasztóinak ellátására. A jelentkezők közül a Magyar Energia Hivatal választja ki azt a gázkereskedőt, amelynek január 13-ától el kell látnia a több százezer fogyasztót.
Vágólapra másolva!

Kész lenne átvenni az Emfesz ügyfeleit a GDF Suez magyarországi érdekeltsége. A cég beadja szándéknyilatkozatát a Magyar Energia Hivatalhoz (MEH) arról, hogy vállalni tudja az Emfesz gázkereskedő tevékenységének felfüggesztése miatt gázellátás nélkül maradó fogyasztók ellátását - mondta Csiba Péter, a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A Magyar Energia Hivatal a héten jelentette be, hogy január 13-tól kilencven napra felfüggeszti az Emfesz gázkereskedőcég működési engedélyét, erről részletesen itt olvashat.

Az Emfesz felhasználóinak ellátására a MEH pályázaton választja ki azt a gázkereskedőt, amelynek január 13-ától el kell látnia a több százezer fogyasztót. Csiba Péter azt mondta, felkészültek arra, hogy a fogyasztókat ellássák, ehhez rendelkeznek energiaforrással és pénzügyi biztosítékokkal is.