Német kézbe kerül a világ legnagyobb tőzsdéje

New York, tőzsde esés, pánik, bróker, értékpapír kereskedés
Vágólapra másolva!
Megállapodott a frankfurti és a New York-i tőzsde üzemeltetője cégeik egyesüléséről, ezzel a világ legnagyobb tőzsdei üzemeltetője jön létre. A társaság többségi tulajdonosa a német cég lesz.
Vágólapra másolva!

A frankfurti tőzsdét üzemeltető Deutsche Börse AG megegyezett a New York-i tőzsdét üzemeltető NYSE Euronext megvásárlásáról - adta hírül kedd délután a Bloomberg. Az összeolvadással a világ legnagyobb tőzsdei szolgáltatója jön létre.

A Deutsche Börse minden egyes részvényéért egy részvényt kap majd az új cégben, a NYSE Euronext részvényei pedig 0,47 részvényre lesznek majd beválthatóak. A német börzeüzemeltető az új, egyesült társaság 60 százaléka fölött rendelkezik majd, Reto Francioni, a frankfurti vállalat jelenlegi vezérigazgatója lesz az új elnök, Duncan Niederauer, a NYSE Euronext vezére pedig megmarad vezérigazgatónak.

Az új társaság 15 ezer milliárd dollár értékű részvényvagyont forgalmaz majd a parketteken, amivel a világ legnagyobb szolgáltatója lesz. A szektorban nem ez az első nagy összeolvadás, tavakly októberben a szingapúri és az ausztrál tőzsde között voltak ilyen tárgyalások, a londoni tőzsde pedig a múlt héten jelentette be, hogy megvette a kanadai tőzsdét.

A német és az amerikai tőzsde egyesüléséről szóló hírek a múlt héten jelentek meg a világsajtóban, az egyeztetések akkori állásáról szóló összefoglalónkat itt találja.

Forrás: AFP
Német többségű lesz a New York-i tőzsdét üzemeltető cég