Mínuszban nyitott, de emelkedik a BUX

Vágólapra másolva!
A pénteki gyengülés után mínuszban nyitott, de lassú erősödéssel folytatta a BUX kedden. A befektetők a Fed kamatdöntésére várnak, kevés a mozgás a piacon.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 32,53 pontos csökkenéssel, 23 931,93 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, pénteki záró értékhez képest ez 0,14 százalékos gyengülés, háromnegyed óra elteltével azonban már enyhe (0,07 százalékos) pluszban volt az index.

Az, hogy a nap folyamán merre veszi a mutató az irányt, egyelőre nagy kérdés, a befektetők az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntő ülésére várnak, addig nagy mozgásra nem lehet számítani - mondta az MTI-nek Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház elemzője, aki szerint a döntésig a budapesti piacon is kivárnak a befektetők.

A BUX 125,15 pontos, 0,52 százalékos csökkenéssel, 23 964,46 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 0,8 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike gyengült az előző napi záráshoz képest. Az amerikai és az európai piacok akkor zárva voltak, ez magyarázza a rendkívül alacsony forgalmat.