Egérürülék és szakszerűtlenül kihelyezett riasztószer miatt bírságolták meg a Tescót

Vágólapra másolva!
Nyolc Tesco üzletben találtak kártevők jelenlétére utaló nyomokat az ellenőrök, ezért összesen 745 ezer forint bírságot szabtak ki - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A Tesco korábbi közleménye szerint a pénzbüntetést adminisztrációs hibák miatt kellett befizetnie az áruházláncnak.
Vágólapra másolva!

A vidékfejlesztési tárca vezetőjének utasítására fővárosi és megyei kormányhivatalok az ország 205 Tesco áruházából 187 üzletben végeztek ellenőrzést. A hatóság szakemberei állati kártevők jelenlétét keresték, és vizsgálták a kártevőirtás hatékonyságát.

Kártevők jelenlétére utaló nyomokat összesen nyolc áruházban találtak az ellenőrök. Egyes áruházakban egérürüléket találtak, máshol a kártevőirtószeret szakszerűtlenül helyezték ki - közölte a miniszter. A fenti szabálytalanságok miatt három esetben szabtak ki összesen 745 ezer forint bírságot, további két esetben a bírság kiszabása folyamatban van.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai azért kezdtek el vizsgálódni, mert a Magyar Nemzet állítása szerint birtokukba jutott a Tesco minőségbiztosítási vezetőjének egy levele, amely szerint rengeteg egér lepte el az egyik áruházukat. A Tesco közleménye szerint ennek a levélnek a létezésére nem találtak bizonyítékot. Az áruházlánc korábban beszámolt arról is, hogy pénzbüntetést kaptak a szakhatósági ellenőrzések után, de a Tesco a minisztériummal szemben azt állította, hogy a büntetést adminisztrációs hibák miatt szabták ki.