Nyerges Zsolt a Közgép új elnöke

Vágólapra másolva!
Magyarország egyik legnagyobb médiavállalkozója, Nyerges Zsolt lett a Közgép igazgatósági elnöke, miután az új irányítási struktúrára hivatkozva létrehozták a pozíciót. A Közgépet a mostani kormányoldalhoz kötődő emberek állították pályára, az utóbbi hónapokban több embere is állami tisztségekben kötött ki.
Vágólapra másolva!

Szétválik az elnöki és a vezérigazgatói poszt a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.-nél, az igazgatósági elnök Nyerges Zsolt lesz, Németh Miklós, a cég eddigi elnök-vezérigazgatója a jövőben vezérigazgatóként dolgozik tovább - olvasható a társaság szerdai közleményében.

Az új vezetői struktúra a nemzetközi partnerekkel való együttműködési lehetőségek bővítése és a nemzetközi kapcsolatok élénkítése érdekében vált szükségessé a közlemény szerint. Németh Miklós 2006 óta töltötte be az elnök-vezérigazgatói posztot. A közlemény szerint a Közgép üzleti stratégiájának hangsúlyos része a nemzetközi együttműködés, ipari, gazdasági kapcsolatok bővítése. Az ebből fakadó feladatok új irányítási struktúrát, a menedzsmenten belüli új munkamegosztást kívántak, ezért döntött a társaság közgyűlése úgy, hogy kettéválasztja az elnöki és a vezérigazgató posztot - áll a közleményben.

Nyerges Zsolt elnökként a nemzetközi cégekkel való együttműködési lehetőségek felkutatását, a társaság külgazdasági kapcsolatainak bővítését végzi. A 2010-es parlamenti választás második fordulója előtt néhány nappal az ügyvéd Nyerges Zsolt részesedést szerzett az RTL Klubban, miután az akkor miniszteri posztra esélyes Fellegi Tamás eladta neki cégét. Nyerges így Magyarország egyik legnagyobb médiavállalkozója lett, mivel az RTL Klub mellett a Class FM kereskedelmi rádiót működtető Advenio Zrt-ben, a Heti Válaszban és a Lánchíd Rádióban is van részesedése. Erről bővebben itt olvashat.

A Közgépet a mostani kormányoldalhoz kötődő emberek állították pályára, a szocialisták kormányzása alatt tört fel, és most kezd igazán megkerülhetetlen szereplővé válni az építőiparban. A tulajdonosait rejtegető Közgép több embere is állami tisztségekben kötött ki az utóbbi hónapokban, és látványos erősítéssel készül arra, hogy folytassa terjeszkedését. A Margit híd felújítását is levezénylő titokzatos cég történetéről itt olvashat.