Mentőcsomag könnyíti a frankhitelesek életét Horvátországban is

Vágólapra másolva!
Nem számíthatnak fel szerződésmódosítási díjat a bankok a hitelek módosításáért, a közjegyzők pedig jelentősen csökkentett munkadíjért végzik el a módosításhoz szükséges eljárást ezentúl Horvátországban, ahol a kormány megállapodott a bankokkal a svájci frankban eladósodottak megsegítéséről szóló csomagról.
Vágólapra másolva!

Megállapodást írt alá pénteken a horvát kormány és nyolc horvátországi kereskedelmi bank a svájci frankban eladósodott ügyfelek megsegítéséről.
A dokumentum arra kötelezi a bankokat, hogy az ügyfelek kérésére hosszabbítsák meg a hiteltörlesztési futamidőt. A havi törlesztőrészlet így csökken, a futamidőt rövidíteni is lehet, így az adós hamarabb megszabadul a hitel terhétől.

A megállapodás szerint a bankok nem számíthatnak fel szerződésmódosítási díjat, a közjegyzők pedig jelentősen csökkentett munkadíjért végzik el a módosításhoz szükséges eljárást.

A svájci frank csütörtökön minden korábbi árfolyamrekordot megdöntött a horvát kunával szemben. A horvát nemzeti bank hivatalos középárfolyama szerint egy frank 6,158 kuna volt csütörtökön.