Az MSZP-s Baja Ferenc is támogatta Rogán offshore cégeket segítő javaslatát

Vágólapra másolva!
Rogán Antal későbbre ígérte a magyarországi jövedelmek adóparadicsomokba menekítésére lehetőséget teremtő javaslatának indoklását. Az offshore tevékenységre vonatkozó, a kormány támogatását is élvező előterjesztést a parlamenti bizottságok hétfőn tárgyalták, és a javaslatot mindkét testület támogatta.
Vágólapra másolva!

"Más dolgom van" - ezzel tért ki kérdésünk megválaszolása elől Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke, majd elsietett a parlamenti büfébe ebédelni. Azt szerettük volna megtudni a politikustól, miért tesz lehetővé offshore cégeken keresztüli adómegkerülést pénteken benyújtott módosító indítványával, ahogyan arról az [origo] egy hétfői cikkében beszámolt. Rogánt ebéd után ismét megkérdeztük, akkor azt válaszolta, előbb elolvassa a cikket és utána válaszol - az egyébként pénteken feltett - kérdéseinkre.

A magyarországi jövedelmek adóparadicsomokba menekítését újra lehetővé tevő módosító javaslatot a parlament két bizottsága is tárgyalta hétfőn, a költségvetési és gazdasági bizottság is támogatta az indítványt, vagyis a javaslatot mindkét testület és a kormány nevében nyilatkozó Balog Ádám adópolitikáért felelős helyettes államtitkár is elfogadhatónak tartotta. A gazdasági bizottságban senki sem feszegette a kérdést, ráadásul a szocialista Baja Ferenc is együtt szavazott az indítványt támogató fideszes képviselőkkel. Amikor Baja Ferencnél rákérdeztünk, miért támogatta az indítványt, azt javasolta, a kérdésekkel forduljunk Rogán Antalhoz. A költségvetési bizottságban a volt szocialista pénzügyminiszter, Veres János kérdezett rá arra, hogy miért van szükség a módosító indítványra, de Balog Ádám nem reagált Veres felvetésére.

"Cinikus, ahogyan a kormány hozzááll az offshore tevékenységhez" - mondta Scheiring Gábor LMP-s képviselő hétfőn, a Rogán Antal által benyújtott módosító javaslatról szóló sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus közölte, hogy a kormány a retorikájában folyamatosan üldözi az offshore-ral ügyeskedőket, míg a szóban forgó módosító indítvány bizonyíték arra, hogy a kormánypárt éppen olyan törvényt készül elfogadtatni, amely az ügyeskedőknek kedvezne.