Világgazdaság: Drágul a banki ügyintézés péntektől

Vágólapra másolva!
A hitelintézetek egy része júliustól növeli a lakossági folyószámlákhoz kapcsolódó díjtételeket, egyes bankoknál a befektetési szolgáltatások ára is emelkedik - írja a csütörtöki Világgazdaság. A napilap cikke emlékeztet, a pénzintézetek magatartás-kódexe előírja, hogy a bankok és más szereplők a mindenkori éves infláció mértékénél ne növeljék jobban a díjakat.
Vágólapra másolva!

Júliustól egyes kereskedelmi bankok megemelik a számlavezetés díjtételeit, más hitelintézeteknél pedig a befektetési szolgáltatások ára lesz magasabb - olvasható a Világgazdaság csütörtöki számában.

A napilap azt írja, hogy az Erste Bank a lakossági forintbankszámlák nagy részénél megemeli a díjakat, a Raiffeisen Bank pedig a befektetési szolgáltatások árát változtatja. Az MKB Banknál 290-ről 310 forintra emelkedik július 4-től a havi számlavezetési díj, a papíralapon indított eseti forintátutalás minimális költsége pedig 300-ról 330 forintra nő - írja a Világgazdaság. Nem emelt viszont díjain az FHB Bank.

A napilap cikkében olvasható, az áremeléseknél már több irányból is megkötötték a pénzügyi szolgáltatók kezét. A pénzintézeteknek minimum hatvan nappal a folyószámla-kondíciók megváltoztatása előtt tájékoztatniuk kell ügyfeleiket tervezett lépéseikről - emlékeztet a jelenlegi szabályozásra a Világgazdaság. A napilap idézi a magatartás-kódexet is, ami azt írja elő, hogy a bankok és más szereplők a mindenkori éves infláció mértékénél jobban ne növeljék a díjakat, jutalékokat.