Erkölcsösséget vár el új vezetőjétől a Valutaalap

Vágólapra másolva!
A legmagasabb erkölcsi normák betartását és a Nemzetközi Valutaalaphoz való hűséget várják el Christine Lagarde-tól, a szervezet új vezérigazgatójától, aki megkezdte ötéves ciklusát - írja az IMF keddi közleményében. A volt francia pénzügyminiszternek etikai képzésen is részt kell vennie.
Vágólapra másolva!

A helytelen viselkedés látszata sem vetődhet fel a Nemzetközi Valutaalap új vezérigazgatójával szemben - olvasható az IMF keddi közleményében. A szervezet a legmagasabb erkölcsi normák betartását és a Valutaalaphoz való feltétlen hűséget követeli meg Christine Lagarde-tól, aki kedden megkezdte ötéves elnöki ciklusát.

A volt francia pénzügyminiszternek részt kell vennie azon az etikai képzésen, amely minden IMF-alkalmazottnak kötelező, illetve nem tölthet be más állást új pozíciója mellett. Lehet tagja politikai pártnak, de nem jelenhet meg magánszemélyként pártrendezvényeken, és nem kezdhet politikai tevékenységbe sem.

Christine Lagarde keresete a költségtérítéseket is figyelembe véve nettó több mint százmillió forintnyi összeg lesz évente. A szervezet ezen felül állja az utazási és szálláskiadásokat is.

A korábbi francia pénzügyminisztert június végén választotta meg a Nemzetközi Valutaalap új vezérigazgatójának. Elődje, Dominique Strauss-Kahn májusban mondott le, mert vádat emeltek ellene szexuális bűncselekmény miatt.