A Malév mellett a Liszt Ferenc repülőtér iránt is érdeklődik a kínai HNA egy pekingi lap szerint

Vágólapra másolva!
Kínai sajtójelentések szerint a kínai HNA-csoport nem csak a Malév iránt érdeklődik, de azt tervezi, hogy ajánlatot tesz a Hochtief Airportra is. Ha a cég mindkét terve megvalósulna, akkor közös kézbe kerülne a Malév és a Liszt Ferenc repülőtér is. Hivatalosan sem a HNA, sem a Malév nem erősítette meg az értesüléseket.
Vágólapra másolva!

A kínai Hainan Airlinest is tulajdonló HNA-csoport a Malév mellett ajánlatot tenne a németországi Hochtief Airportra, a Hochtief-csoport leányvállalatára is - írják a hétfői kínai napilapok a HNA-csoport egy meg nem nevezett bennfentesére hivatkozva. A Hochtief hat repülőtérben is tulajdonnal bír, köztük az athéniban, a düsseldorfiban és a budapestiben is. A hírről a Capiatal Vue internetes gazdasági lap számolt be.

A múlt hét végén a Business China internetes gazdasági lap számolt be arról, hogy a Hainan Airlines, Kína negyedik legnagyobb légitársasága azt tervezi, hogy részesedést vásárol a Malévban. Az írás felidézi azt a megállapodást, amelyet a HNA-csoport kötött a kínai miniszterelnök magyarországi látogatása során a Demján Sándor vezette Magyar Tőketársasággal.

A Business China írása szerint ez lenne az első alkalom, hogy kínai légitársaság felvásárlással terjeszkedik Európában, hozzátéve azonban, hogy a híreket sem a HNA-csoport, sem a Malév nem erősítette meg.

A HNA-csoport korábban többször érdeklődött a Malév iránt, végül azonban sem 2004-ben, sem 2007-ben nem vette meg. Legutóbb tavaly ősszel merült fel újra a cégcsoport neve, akkor már Demján Sándorral közösen vettek volna részt a Malév működtetésében. (A HNA mögött a Grand China Airlines Holding áll, amelyben Soros György magyar származású amerikai üzletember 18,6 százalékos tulajdonrészt birtokol.)