S&P: Nincs rosszabb állampapír a görögnél

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítő csoportja, a Standard & Poor's tovább rontotta a görög adósságbesorolást, az intézet szerint jelenleg Görögországé a leggyengébb államadósi besorolás az egész világon. Az S&P közölte, hogy az új görög osztályzatra is további leminősítést valószínűsítő negatív kilátás marad érvényben.
Vágólapra másolva!

Még tovább süllyesztette Görögország eddig is mélyen spekulatív - vagyis a befektetésre ajánlott szinteknél messze alacsonyabb - államadós-kockázati besorolásait szerdán a Standard & Poor's, amely szerint a múlt heti euróövezeti csúcson javasolt adósságátrendezés részleges nem törlesztésnek felelne meg.

A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítő csoportja szerdán Londonban bejelentette, hogy az eddigi "CCC"-ről két fokozattal "CC"-re módosította a hosszú futamú görög szuverén adósság osztályzatát. Ezzel az euróövezeti tag Görögországé jelenleg a leggyengébb államadósi besorolás az egész világon.

Az S&P közölte, hogy az új görög osztályzatra is további leminősítést valószínűsítő negatív kilátás marad érvényben.

A múlt heti európai uniós csúcstalálkozón elfogadott, újabb görög mentőcsomagra több nemzetközi hitelminősítő is leminősítéssel reagált. A Moody's hétfőn rontotta "Ca" osztályzatra a görög adósbesorolást, ami így már csak két fokozatra van a lehető legrosszabbtól.

A Fitch Ratigs már múlt pénteken bejelentette, hogy a "korlátozottan nem fizető" kategóriába fogja sorolni Görögországot, amiért az ország megmentésébe a magánszférát is bevonják.