Harrach Péter: A KDNP-nek elfogadhatatlan a munka törvénykönyvének tervezete

Harrach Péter, Fidesz-KDNP frakció, parlament, országgyűlés
Vágólapra másolva!
Harrach Péter szerint a javaslat nemcsak a védett kor intézményével megy szembe, hanem a KDNP által készített sarkalatos családvédelmitörvény-javaslattal is.
Vágólapra másolva!

A KDNP-frakció számára elfogadhatatlan a mostani formájában a munka törvénykönyvének az a tervezete, amelyet a Matolcsy György vezette tárca készített - mondta a Népszabadságnak Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető.

Harrach Péter szerint a törvénytervezet nemcsak a miniszterelnök által is képviselt védett kor intézményével, hanem a KDNP által készített sarkalatos családvédelmitörvény-javaslattal is szembemegy.

A KDNP a családvédelmi törvényben érvényesíteni szeretné, hogy a gyerekszülés után, illetve a gyesről visszatérő anyák is védelmet élvezzenek a munka világában. És ne csak a közszférában, hanem a versenyszférában is biztosítsák számukra például a részmunkaidős vagy távfoglalkoztatást - közölte Harrach Péter, aki szerint ezzel párhuzamosan a munkaadók számára is jóval nagyobb járulékkedvezményt kellene biztosítani - olvasható a Népszabadságban.