Barroso Olaszországot félti, ezért bővítené az uniós válságalapot

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság elnöke szerint növelni kell az európai válságalap forrásait, hogy a válság ne terjedhessen át olyan országokra, mint Olaszország és Spanyolország. A jelenlegi 440 milliárd eurós hitelkeret az MTI által idézett, meg nem nevezett európai elemzők szerint nem elég ahhoz, hogy hatékonyan lehessen használni az alapot.
Vágólapra másolva!

Az átmeneti európai finanszírozási forma, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) reformjára, hitelkeretének növelésére szólította fel az euróövezet tizenhét tagállamát csütörtökön José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben.

Barroso levelében az EFSF elemeinek újraértékelését sürgette, hogy az alap képes legyen gátat szabni a válságnak, és ne terjedhessen át az Olaszországhoz és Spanyolországhoz hasonló gazdaságokra. Az Európai Bizottság elnöke újból hangsúlyozta annak szükségességét, hogy a július 21-i megegyezés elemeit a kormányok mielőbb életbe léptessék.

Az EFSF hitelkerete jelenleg 440 milliárd euró, amely az MTI által idézett, meg nem nevezett európai elemzők szerint nem elég ahhoz, hogy hatékonyan lehessen használni az alapot.