Greenspan: További zavarokat okozhat a piacokon az amerikai leminősítés

Vágólapra másolva!
Alan Greenspan szerint több zavart is okozhat a piacokon az amerikai leminősítés. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed volt elnöke szerint az Egyesült Államok önbecsülésébe "taposott bele" az S&P a leminősítéssel, és a szakértő szerint ennek sokkal mélyebb hatásai lehetnek, mint gondolnánk.
Vágólapra másolva!

Az amerikai jegybank szerepét betöltö Fed korábbi elnöke, Alan Greenspan arra figyelmeztet, hogy az S&P leminősítése több zavart is okozhat a piacokon. "Megfigyelve a tőzsdepiacok múlt heti zuhanását, nem valószínű, hogy rövid ideig tart majd a kilábalás" - mondta Greenspan az NBC amerikai hírcsatornának. "Véleményem szerint a kezdeti reakció negatív lesz" - mondta.

A Wall Street Journal amerikai gazdasági napilap internetes beszámolója szerint Greenspan megjegyezte, hogy az izraeli tőzsde is zuhant vasárnap, de azt mondta, nehéz meghatározni, hogy ez az amerikai leminősítés vagy az izraeli tüntetések miatt történt-e.

A Fed volt elnöke azt mondta, hogy "nulla a valószínűsége" annak, hogy az Egyesült Államok feladja a kötelezettségeit, de az S&P-leminősítés "bántja az ország önbecsülését". "Ennek sokkal mélyebb hatása van, mint ahogy azt el tudnám képzelni" - fogalmazott Alan Greenspan.

A befektetőket a leginkább aggasztó problémagócokról itt olvashat bővebben.