Feléledtek az ázsiai tőzsdék, követik az amerikai piacokat

Vágólapra másolva!
A befektetői és elemzői aggodalmak ellenére úgy tűnik, némi lélegzetnek jutnak a piacok az amerikai központi bank keddi alapkamatról szóló bejelentése után. Az ázsiai tőzsdék a korábbi napokhoz képest erősen nyitottak.
Vágólapra másolva!

Az amerikai központi bank (FED) keddi döntése, és az amerikai tőzsdék pozitív zárása után feléledtek az ázsiai tőzsdék. A FED közleménye szerint 0-0,25%-os sávban tartják 2013-ig az irányadó kamatlábat - írja a BBC brit köszolgálati média online oldala.

A magyar idő szerint kedd esti amerikai tőzsdezáráskor a 30 vezető iparvállalat, a Dow Jones Industrial Average (DJIA) indexe 429,69 ponttal, azaz 3,97 százalékkal 11.239,54 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 53,11 ponttal, 4,74 százalékkal 1172,57 pontra emelkedett. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 124,83 ponttal, 5,29 százalékkal erősödött és 2482,52 ponton zárt

Az ázsiai tőzsdék szerda reggel emelkedést mutattak: a japán Nikkei 225 pontjával 2 százalékot nőtt, Dél-Korea Kospi indexe 4 százalékot, míg az ausztrál ASX 2 százalékot emelkedett. Az ausztrál ASX indexe 113,5 ponton nyitott, az új-zélandi NZX 3,5 százalékon, a sanghaji Composite Index 1,4 százalékkal.

A BBC által megszólaltatott, de meg nem nevezett elemzők szerint azonban sok befektető továbbra is aggódik a gazdasági növekedés és amiatt, hogy a FED nem jelentett be semmilyen fellendülést hozó intézkedést, mint például egy gazdaságot ösztönző csomagot. "Sok kereskedő csalódott lesz, hogy a FED nem ment ennél tovább" - nyilatkozta a BBC-nek egy elemző. Az aggodalmak ellenére a szerda kora reggeli kereskedés, úgy tűnik némi haladékot ad a piacoknak mielőtt újabb eladási hullám kezdődne.