Emelkedéssel zárták a csütörtöki kereskedést az amerikai tőzsdék

tőzsdekrízis, gazdasági válság, válság, értékpapírpiac, deviza, BUX-index, Buda-Cash Brókerház, bróker
Vágólapra másolva!
Folytatódott az "őrült hét" a Wall Streeten, az amerikai tőzsdék indexei az elmúlt napok mélyrepülése után csütörtökön emelkedéssel zártak. A Marketwatch gazdasági portál beszámolója szerint még soha nem fordult elő, hogy a Dow Jones index négy egymást követő napon is 400 pontnál nagyobb mértékben ingadozott volna. A csütörtöki emelkedést az okozta, hogy megjelentek a vevők a piacokon.
Vágólapra másolva!

Emelkedéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde vezető mutatói. A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 422,84 ponttal, azaz 3,94 százalékkal 11.142,78 pontra nőtt. Az S&P 500-as mutató 51,82 ponttal, 4,62 százalékkal 1172,58 pontra javult. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 111,63 ponttal, 4,69 százalékkal emelkedett és 2492,68 ponton zárt.

A Marketwatch.com című gazdasági portál szerint folytatódott a 2008 óta nem tapasztalt, "őrült hét" az amerikai tőzsdéken. A beszámoló szerint még soha nem fordult elő, hogy a Dow Jones index négy egymást követő napon is 400 pontnál nagyobb mértékben ingadozott volna. A magyar idő szerint délután fél négykor induló amerikai tőzsdemutatóktól eleinte gyenge nyitást várt a piac (ezt jelezte a határidős piac), de ennek ellenére 1-2 százalékos pluszban kezdett a Wall Street.

A fordulatban jórészt annak lehetett szerepe, hogy a vártnál kedvezőbben alakult a friss munkanélküliségi statisztika az Egyesült Államokban, ezzel jelezve, hogy a piac némileg pesszimistábban ítélte meg a valósnál a gazdaság helyzetét.

Az elmúlt napok pánikszerű eladási hulláma után az amerikai tőzsdéken csütörtökön megjelentek a vevők, így a nap végére 5 százalék körüli erősödést mutattak a vezető indexek. Az utolsó néhány percben azonban profitrealizálás következett, így a nyereség némileg csökkent.