Nem lesz rendkívüli kormányülés a frankárfolyam miatt

Vágólapra másolva!
Nincs a magyar kormány kezében olyan eszköz, amellyel befolyásolni tudná a svájci frank árfolyamát, ezért nincs rá ok, hogy rendkívüli kormányülést tartsanak - nyilatkozta Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár.
Vágólapra másolva!

A kormány működésének megvan a rendje és nincs ok a kabinet rendkívüli ülésének összehívására - olvasható Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár nyilatkozata a csütörtöki Népszabadságban. Orbán Viktor ugyanakkor kapcsolatban van Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és más miniszterekkel is - tette hozzá az államtitkár. Kovács szerint az elemzői vélemények szinte naponta változnak, a magyar kormány kezében pedig nincs olyan eszköz, amellyel befolyásolni tudná a svájci frank erősödését.

Alig kísérik kormányzati megnyilvánulások a frankárfolyam révén Magyarországra is hatással lévő nemzetközi pénzügyi zavarokat, és háttérben zajló munkáról sem tudni, miután a kormány tagjai közül többen is szabadságon vannak, köztük azok is, akik a gazdasági területért felelnek. Az [origo] kormányzati forrásokból származó információi szerint a nemzetgazdasági miniszter mellett szabadságon van Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás, Navracsics Tibor közigazgatási valamint Martonyi János külügyminiszter is.