A tavalyi gyenge teljesítményét is alulmúlta az építőipar

Vágólapra másolva!
Az egy évvel korábbi alacsony bázishoz képest is csökkent az építőipari termelés a KSH legfrissebb adatai szerint. Éves összehasonlításban utoljára 2009-ben mértek növekedést az építőiparban.
Vágólapra másolva!

Júniusban az építőipari termelés volumene a kiigazítatlan és a munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint is 13,9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi alacsony bázishoz képest, szezonálisan kiigazítva a termelés a májusi emelkedés után az előző havinál 5,6 százalékkal volt alacsonyabb - közölte honlapján a legfrissebb adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az idén májusban még lassult az építőipari termelés visszaesése éves összehasonlításban, havi szinten pedig emelkedést mértek.

A KSH hétfőn közzétett adatai szerint az év első hat hónapjában az építőipari termelés 9,6 százalékkal volt kisebb, mint a 2010 azonos időszakában. Legutóbb 2009 júniusában növekedett éves összevetésben az építőipar 15,1 százalékkal.

Az építőipari termelés volumene májusban 4,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a visszaesés mértéke jelentősen lassult a márciusi 10,9 százalékhoz és az áprilisi 15,5 százalékhoz képest. A termelés az előző havinál 6,4 százalékkal volt magasabb.

Tavaly júniusban az építőipari termelés 17,6 százalékos visszaesést mutatott az egy évvel korábbihoz képest, és 1,8 százalékkal volt magasabb az előző havinál.