Lázár: Most végre megfordulhatunk a lovon

a Fidesz-KDNP-frakció háromnapos ülést tart a hajdúszoboszlói Béke Hotelben, Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője
Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője szerint a párt által javasolt hitelátváltással megoldással jól járhatnak az emberek, mert kiléphetnek az adósságcsapdából, és jól járhatnak a bankok is, hiszen pénzhez juthatnak fizetésképtelen adósok helyett. 
Vágólapra másolva!

Lázár János frakcióvezető szerint a Fidesz azért döntött a hitelátváltásról szóló javaslat mellett, hogy segítsen a bajba jutott adósokon. A frakció javaslata Lázár szerint azoknak is segít, akik az árfolyam-ingadozás miatt a jövőben kerülnének kilátástalan helyzetbe vagy jelenlegi, megfeszített teljesítőképességük végső határára.

jelentették beképviselőket meglepteforint gyengültjelentősen csökkent

Lázár szombaton azt mondta, "most végre megfordulhatunk a lovon, és előre nézhetünk". A politikus szerint ezzel a megoldással jól járhatnak az emberek, mert kiléphetnek az adósságcsapdából, és jól járhatnak a bankok is, hiszen pénzhez juthatnak fizetésképtelen adósok helyett. Hozzátette, jó Magyarországnak is, hiszen minden egyes fizetéssel csökken az ország deviza-kitettsége, azaz biztonságosabb helyzetbe kerülünk mindannyian, miközben más országokban a bizonytalanság csak fokozódik.

A frakcióvezető szerint az MSZP és az LMP a bankok oldalán áll, a Jobbik pedig egyáltalán nem érti, hogy miről van szó. Lázár hozzátette: a bankrendszer fontos eleme egy gazdaságnak, a probléma azonban az, hogy már-már semmi sem fontos, csak a bankrendszer. Szerinte az emberek jelentős kockázatot vállaltak annak idején a hitelek felvételénél, azonban úgy tűnik, hogy a bankok ebből egyáltalán nem vették ki a részüket.