Kizárná az eladósodott országokat az euróövezetből az egyik német kormánypárt

Vágólapra másolva!
Nem támogatná a súlyosan eladósodott euróövezeti országokat a német Szabad Demokrata Párt, az FDP ezzel szembement a koalíciós partner Angela Merkellel, aki szerint szükséges a szóban forgó országok megsegítése.
Vágólapra másolva!

Valóságos lázadás tört ki a kisebbik német koalíciós pártban, a liberális Szabad Demokrata Pártban (FDP) Angela Merkel kancellár, illetve a kormány európolitikája ellen. A párt több tartományi szervezete szerdán bejelentette, hogy a tagság támogatását kéri ahhoz a kezdeményezéséhez, hogy a súlyosan eladósodott országokat ki lehessen zárni az euróövezetből. A szóban forgó szervezetek állást foglaltak az adós országok tartós támogatása ellen.

Mindez közvetett hadüzenet Merkel kancellárnak, aki mostanáig a leghatározottabban elutasította Görögország és a többi adós állam kizárásának lehetőségét az euróövezetből, és hangsúlyozta a szóban forgó országok további megsegítésének szükségességét.

A szellemet az FDP elnöke, Philipp Rösler gazdasági miniszter - egyben alkancellár - engedte ki a palackból, amikor az elmúlt hét végén - Merkellel szembehelyezkedve - felvetette egy rendezett görög államcsőd eshetőségét.