Feltörték a New York-i tőzsde honlapját

Vágólapra másolva!
Tagadja a New York-i tőzsde szóvivője, hogy problémát okozott volna a kereskedésben az az egy percig tartó kalóztámadás, amelyet az Anonymus-hackercsoport indított a tőzsde honlapja ellen. A hackerek hétfői akciójukkal kívántak csatlakozni a New Yorkból indult és közel négy hete tartó Wall Street-ellenes tiltakozásokhoz.
Vágólapra másolva!

Az Anonymous-csoport hackerei feltörték a New York-i tőzsde (NYSE) honlapját, de csak csak egy percre tudtak behatolni - írja a CNN pénzügyi oldala.

Az internetes jogvédő hálózat számítógépes kalóztámadása miatt hétfőn esete előbb lelassult a tőzsde honlapja, majd csaknem két percre le is állt. Rich Adamonis, a NYSE szóvivője viszont tagadta, hogy bármi gond lett volna a honlapjukkal az adott időszakban, és a kereskedésben sem jelentkeztek problémák. Az Anonymous nevű hálózat néhány nappal ezelőtt előre bejelentette támadását a tőzsde ellen. A csoport így kívánt csatlakozni a "Foglald el a Wall Streetet", New Yorkból kiindult, és negyedik hete tartó tiltakozási hullámhoz.

Az Anonymous-hackercsoport volt az, amely magára vállalta az Apple szerverei ellen hónapokkal ezelőtt elkövetett támadásokat, s szintén ők bénították meg decemberben a MasterCard, a Visa és a PayPal portáljait. Egy júliusi bejelentésükben azt állították, hogy feltörték a NATO honlapját, és óriási mennyiségű titkos adatot szereztek meg.

A csoport tagjai a hivatalos titkokat kiszivárogtató WikiLeaks szervezetet tekintik példaképüknek. Az hangoztatják, hogy nem ártani akarnak célpontjaiknak, hanem csak az internetes cenzúra, a kormányzati korrupció és a magáncégek visszaélései ellen tiltakoznak, valamint figyelmeztetni akarnak arra, hogy milyen könnyen veszélybe kerülhetnek azok kliensei.