Leminősítette Spanyolországot a Moodys

Vágólapra másolva!
Az eddigi "Aa2"-ről "A1"-re minősítette vissza Spanyolország adósságkockázati besorolását a Moody's nemzetközi hitelminősítő. A két fokozattal való leminősítést a spanyol gazdaság érzékenységével indokolták.
Vágólapra másolva!

Egyszerre két fokozattal rontotta Spanyolország kormánykötvényadósi osztályzatát kedden a Moody's Investors Service. A hitelminősítő azzal indokolta a lépést, hogy a spanyol gazdaság változatlanul érzékeny a piaci stresszre és az ezzel járó eseménykockázatokra.

A nemzetközi hitelminősítő kedd éjjel, az európai és amerikai piaci zárások után Londonban jelentette be, hogy az eddigi "Aa2"-ről - az "Aa3" fokozat kihagyásával - "A1"-re süllyesztette a hosszú futamú spanyol szuverén kötvényadósság besorolását, és az új osztályzatra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

Spanyolország adóskockázati besorolásait nem egészen két hét alatt mindhárom nagy nemzetközi hitelminősítő rontotta. Október 7-én a Fitch Ratings, egy hétre rá a Standard & Poor's jelentette be a spanyol adósosztályzatok leminősítését.