Tízből kilenc autós találhat olcsóbb kötelezőt

Vágólapra másolva!
Internetes alkuszok szerint a váltással akár a tervezett baleseti különadó terhe is megspórolható.
Vágólapra másolva!

Az autósok 91 százaléka talált a jelenleginél olcsóbb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) a netrisk.hu-n végzett első 300 ezer díjszámítás alapján.

A kgfb-kampány első napján, kedden a clb.hu honlapján 15 százalékkal alacsonyabb áron, átlagosan 15 100 forintért kötöttek kötelező felelősségbiztosítást az ügyfelek. A netrisk.hu-n megkötött első tízezer szerződés átlagdíja alig 12 600 forint, csaknem 30 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve. A váltással most akár a tervezett baleseti különadó terhe is megspórolható.

A biztositas.hu online alkusz korábban jelezte, hogy az a biztosító, amelyik ebben a kampányban piacot szerez, az várhatóan megtarthatja az új ügyfeleket a további években is, mivel ennél alacsonyabb díjak már nem várhatók.

A legtöbb kalkulációból a KÖBE jön ki első helyen a netrisk.hu-nál, de az árazásban nem sokkal maradt el tőle az Uniqa sem. Az autósok negyede az Uniqához szerződik át, majd a KÖBE, az Allianz és a K&H Biztosító következik a sorban. A díjai alapján harmadik a Wabard, de a megkötött szerződések számában csak hatodik helyen áll, míg a tavaly legtöbb új szerződést kötő Allianz a harmadik legtöbbször választott biztosító. Ám új szerződéseinek 96 százaléka újrakötés, vagyis döntően a meglévő ügyfelei kötik csak újra szerződésüket az ezzel járó díjkedvezményért. Csupán az árakat nézve egyébként az Allianz a tizedik helyen áll jelenleg a biztosítók versenyében.

A lista végén mind az árakat, mind a megkötött szerződések számát nézve ugyanaz a két a biztosító áll a netrisk.hu-nál: a Signal és a Generali.