Három MÁV-leánynál is vezércsere történt

MÁV, Magyar Államvasutak Zrt., vasút, jegyautomata, vonat, pályaudvar, vonatjegy
Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról a MÁV-Start, a MÁV-Trakció és a MÁV-Gépészet vezérigazgatója, az indoklás szerint így növekszik a szolgáltatások színvonala.
Vágólapra másolva!

Távozik posztjáról a MÁV-Start, a MÁV-Trakció és a MÁV-Gépészet vezérigazgatója - ismertette Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgató döntését a MÁV Zrt. közleményben. A vezércserék egy nappal ezelőtt kitudódtak, az Indóház Online közlekedési szakportál tudta meg a döntéseket.

November 7-től Kővári Zsolt lesz a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója, ugyanettől az időponttól Rácz Imre látja el a MÁV-Trakció vezérigazgatói teendőit, december 1-jétől pedig Csépke András tölti be a MÁV-Gépészet vezérigazgatói posztját.

A közlemény szerint a döntések célja a szolgáltatási színvonal és a költséghatékonyság növelése, valamint felkészülés a közlekedési holding keretében betöltendő feladatokra.

A MÁV tájékoztatása szerint Szarvas Ferenc új megbízásokat ajánlott fel a távozó vezetők számára. A felajánlott feladatkört Monszpart Zsolt, a MÁV-Start vezérigazgatója nem fogadta el.

Márkus Imre, a MÁV-Trakció jelenlegi vezérigazgatója várhatóan Szarvas Ferenc elnök-vezérigazgatói kabinetjének tanácsadójaként, Zaránd György, a MÁV-Gépészet vezérigazgatója pedig a tárgyalások eredményétől függően a MÁV-Start Zrt.-ben folytatja majd szakmai pályafutását - olvasható a közleményben.

Az elnök-vezérigazgató döntése nyomán Koncz Zoltán, a MÁV Zrt. Beruházási és Szolgáltató Egység jelenlegi igazgatója a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyetteseként dolgozik tovább 2011. november 7-től. Fő feladata a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág működési folyamatainak már megkezdett optimalizálása, egyúttal a szükséges szervezeti változtatásra korábban indított projektek vezetése, tekintettel a tervezett közösségi közlekedési holding és a független pályavasút várható feladataira.