Veterán katonákkal nyomná át a szenátuson munkahelyteremtő programját Obama

Vágólapra másolva!
Az afganisztáni és iraki háborúk után munka nélkül maradt veteránokon segítene Barack Obama amerikai elnök a közel ötszázmilliárd dolláros munkahelyteremtő programja részeként. Adókedvezményt kapnának azok a vállalatok, amelyek volt katonákat alkalmaznak.
Vágólapra másolva!

Továbbra is nyomás alatt tartja az amerikai kongresszus republikánus képviselőit Barack Obama elnök, aki hétfőn jelentette be a veterán katonák közötti munkanélküliség csökkentését szolgáló új kezdeményezéseit - írja a Washington Post online kiadása.

Az "Új veterán aranykártya" nevet viselő program célja, hogy a korábban katonai szolgálatban állók személyre szabott munkakeresési tanácsokat kapnak a munkaügyi minisztérium által működtetett munkaügyi központoktól. A program részeként egy speciális holnapot is elindítanak. Az intézkedések célja a lap szerint, hogy Obama nyomást gyakoroljon a republikánus képviselőkre annak érdekében, hogy támogassák múlt hónapban leszavazott, 447 milliárd dolláros munkahelyteremtő programját. A program része az is, hogy akár 5600 dolláros adókedvezményt kapnának azok a vállalatok, amelyek katonai veteránokat alkalmaznak. A szenátus a tervek szerint a hét második felében szavazhat a törvényről.

Az afganisztáni és iraki veteránok között több mint 12 százalékos a munkanélküliségi ráta, szemben az országos átlag 9 százalékkal. Obama azt mondta: 850 ezer veterán maradt munka nélkül a háborúk után, és a helyzet megoldása egyre sürgetőbbé válik. Obama a múlt hónapban jelentette be, megállapodást kötöttek a magánszektorral arról, hogy 2013 végéig 25 ezer veteránnak biztosítanak munkalehetőséget.