Orbán szerint "extrém nehéz" lesz elérni a 1,5 százalékos növekedést

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök egy londoni egyetemen tartott előadásában azt mondta, a magyar kormány egyelőre arra vár, hogy a német kormány lefelé módosítja-e saját GDP-prognózisát.
Vágólapra másolva!
"Extrém nehéz" lesz elérni a kormány által kitűzött és egyelőre nem módosított jövő évi 1,5 százalékos GDP-növekedést - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a London School of Economics egyetemen tartott előadásában.

A Reutersre hivatkozva a Portfolio.hu gazdasági internetes újság azt írja, hogy a magyar miniszterelnök megfogalmazása szerint magasak a jövő évi GDP-növekedéssel kapcsolatos kockázatok, emiatt nagyon nehéz lesz elérni a kitűzött célt.

Forrás: 
MTI/EPA/Andy Rain
Orbán Viktor a London School of Economicson

A magyar kormány egyelőre vár, hogy a német kormány lefelé módosítja-e saját GDP-prognózisát - mondta a kormányfő a tudósítás szerint. Orbán előadásában arról is beszélt: a térség jövője abban áll, hogy feldolgozóipari kapacitásait fejleszti, és ezzel ellátja egész Európa igényeit - írja a Portfolio.hu.
Az Európai Bizottság csütörtökön kiadott előrejelzésében csak félszázalékos gazdasági növekedést jósol Magyarországnak, szemben a kormány által hivatalosan várt 1,5 százalékos mértékkel, amely a jövő évi költségvetés tervezéséhez is alapul szolgált. Az EB a kormány által kitűzöttnél (2,9 százalék) ugyancsak jóval alacsonyabb, 1,4 százalékos növekedéssel számol 2013-ra.

Korábban Matolcsy György is azt mondta, hogy a magyar kormány a német prognózisra vár.