Vágólapra másolva!
A tavalyinál jóval többen hagyták az utolsó pillanatra kötelező biztosításuk újrakötését a Netrisk.hu biztosítási portál adatai szerint. Az autósok december elsején éjfélig mondhatják még fel a jelenlegi szerződésüket.
Vágólapra másolva!

A múlt évhez képest jóval többen hagyták az utolsó pillanatra kötelező biztosításuk újrakötését. A Netrisk.hu biztosítási portálon a "szokásos" 40 százalékkal szemben több mint 60 százalékkal ugrott meg a forgalom a kampány utolsó hetére. Jelenleg csak itt naponta több mint 20 ezren váltanak kötelezőt.

Az autósok december elsején éjfélig mondhatják még fel jelenlegi kötelező biztosításukat, ha váltani szeretnének. Az új szerződés megkötésére ezt követően december végéig ad lehetőséget a törvény azoknak, akik évfordulója még január elsejére esik. Aki teljesen online szeretné intézni az átszerződést, a megbízást érdemes november 30. éjfélig megadnia. Ez a nap szokásosan a legforgalmasabb a kampányban.

A Netrisk adatai szerint a biztosítók közötti versenyben változatlanul az Uniqa áll az élen, második díjai alapján a KÖBE. Az erősorrend ugyanakkor mögöttük településenként változó: Budapesten e két társaságon kívül a Genertel és a Groupama ígér még 30 százalék feletti megtakarítási lehetőséget. A nagyvárosokban az Uniqa és a KÖBE után harmadik helyen a Posta Biztosító áll. Itt az első három társaság nyújt a tavalyinál átlagosan legalább 30 százalékkal alacsonyabb díjat.

A kisvárosokban viszont már az első öt helyezett: az Uniqa és a KÖBE mellett az Union, a Posta és a Genertel is, a falvakban pedig már hat biztosítónál is elérhető 30 százalék feletti megtakarítás. Itt Uniqa, KÖBE, Wabard, Genertel, Posta, majd Groupama a sorrend.