Felvásárlási ajánlat készül a Yahoo ellen

Vágólapra másolva!
A Yahoo felvásárlására készül a Blackstone Group és a Bain Capital nevű amerikai kockázatitőke-társaság. A két cég ázsiai partnerekkel közösen 25 milliárd dollárt készül ajánlani az internetes vállalatért - írta internetes oldalán a Reuters hírügynökség, egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Reuters értesülése szerint az üzletben a kínai Alibaba Group és a japán Softbank Corp. venne részt, azt azonban még nem véglegesítették. Az Alibaba ugyan korábban már jelezte, hogy érdeklődik a Yahoo iránt, de elsődleges célja a Yahoo kezében lévő negyvenszázalékos tulajdoni hányadának a visszaszerzése, a teljes felvásárlásra vonatkozó ajánlattételben való részvételről még nem döntött - közölte a kínai cég szóvivője a Reutersszel.

A hírügynökség azt írta, a Blacksote, a Bain és a Softbank nem kommentálta az értesülést, a Yahoo illetékesei pedig nem voltak elérhetők. A Reuters szerint fokozódik a nyomás a Yahoo vezetőin, az utóbbi időben ugyanis két kisebb részesedésvásárlási ajánlatot is kaptak - az egyiket a Microsoft és a Silver lake alkotta konzorciumtól -, és tudható, hogy más cégek is érdeklődnek bizonyos üzletágai iránt.

A Yahoo részvénye szerdán 15,71 dolláros áron zárt a New York-i értéktőzsdén, ez alapján a vállalat jelenlegi értéke több mint húszmilliárd dollár. A cég növekedése az utóbbi években megállt, elsősorban a Google és a Facebook előretörése miatt. Jelenleg nincs vezetője, miután az elnök-vezérigazgatót szeptemberben menesztették.