Új államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Nemzetgazdasági Minisztérium, 2012-es költségvetés
Vágólapra másolva!
A Fidesz által 2005-ben elindított gazdasági konzultáció titkára, Csizmadia Norbert tervezéskoordinációért felelős államtitkár lett.
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárává nevezte ki Csizmadia Norbertet január 10-i hatállyal Schmitt Pál köztársasági elnök a kormányfő javaslatára. A szakember ezzel eggyel előre lép, mert eddig a tárca gazdaságtervezésért felelős helyettes államtitkáraként dolgozott, az államtitkári poszt nem volt betöltve - a részleget tavaly ősszel hozták létre az NGM-ben -, most is Csizmadia lesz a terület élén, csak már tervezéskoordinációért felelős államtitkárként.

Mint az [origo] megírta, az NGM-en belül idén év elején létrehozták a Tervezési Hivatalt, amely jövőkutatást végez, hosszú távú ágazati stratégiákat dolgoz ki. Forrásaink Csizmadiát tartották a hivatal vezetői posztjára esélyesnek. Az NGM szervezeti rajzában a tervhivatal még nincs feltüntetve, ahogyan a háttérintézmények között sem, nem is világos, hogy Csizmadia államtitkárként a vezetője ennek a hivatalnak, vagy csak felettese lesz a hivatal majdani vezetőjének.

Csizmadia Norbert 2010 júniusától a miniszteri kabinet stratégiai műhelyét vezette a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Tavaly szeptemberben nevezték ki a tervezéskoordinációért felelős államtitkárság helyettes államtitkárává, most tehát ebből a tisztségéből lép előre.

Az államtitkár a kormányzati honlapon elérhető életrajza szerint 2005 őszén az Orbán Viktor kezdeményezésére induló gazdasági konzultáció titkára volt. A gazdasági konzultációt Matolcsy György mostani nemzetgazdasági miniszter vezette, szóvivője pedig a jelenleg a tárca parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkárságát irányító Cséfalvay Zoltán volt.

Csizmadia Norbert ezután 2007 és 2010 között városfejlesztő geográfusként vett részt a belvárosi Főutca-projekt szakmai előkészítésében.