Cseh társaság vinné a Malévot

Vágólapra másolva!
A Travel Service már kidolgozta és elküldte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba üzleti tervét a Malév átvételére - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A cseh Unimex érdekeltségébe tartozó Travel Service kidolgozta üzleti tervét a Malév átvételére, és azt elküldte a szaktárcának - mondta Farkas Attila, a cég magyarországi képviselője a Népszabadságnak. Farkas Attila hozzátette: a tervet még a légitársaság állami támogatását jogszerűtlennek minősítő uniós döntés nyilvánosságra hozatala előtt véglegesítették.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a cég Boeing-flottát üzemeltetne, de a menetrend szerinti forgalomban kevesebb géppel és alkalmazottal venne részt.

Mint arról beszámoltunk, az utóbbi években a Malévnak nyújtott állami támogatásról hétfőn közzétett uniós döntés arra kötelezi a magyar kormányt, hogy fizettesse vissza az Európai Bizottság által az uniós versenyjoggal összeegyeztethetetlennek minősített tételeket. A Malévnak nincs annyi pénze, hogy visszafizesse a több tízmilliárd forintot, ezért vélhetően csőd- vagy felszámolási eljárás vár a cégre. Ez akkor lenne elkerülhető, ha sikerülne találni egy tőkeerős befektetőt.