Szarvasokat foglalt le adótartozás fejében a NAV

Vágólapra másolva!
A zágrábi állatkertből származó tucatnyi szarvast foglalt le a NAV egy Veszprém megyei lakosnál, mert kiderült, hogy adótartozása van. Az állatokat eladják, addig az adós gondosodik róluk.
Vágólapra másolva!

Külföldről kapott szarvasokat ajándékba egy Veszprém megyei lakos, de a vámeljárás során kiderült, hogy adótartozása van. A pénzügyőrök értesítették az adóigazgatást, akik az adótartozás fejében lefoglalták a szarvasokat - közölte hétfőn a NAV. Az adóhatóság zárgondnokot jelölt ki, aki az állatok ellátásáról gondoskodik, amíg azokat értékesítik.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Horvátországból, a zágrábi állatkertből hozta be az adós a 12 pettyes szarvast - mondta az [origo]- nak Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Megyei Adóigazgatóságának igazgatója. Mint mondta, az állatokról zárgondnokként az adós gondoskodik a saját telephelyén. A NAV arra számít, hogy az adós még az árverezés előtt kiegyenlíti tartozását.

Honyek Péter, a NAV adóügyi szakértője az [origo]-nak azt mondta, hogy akkor árverezik el a lefoglalt ingóságokat, ha az adódó nem rendezi adótartozását, bár az gyakran megtörténik. Mint mondta, tavaly az ilyen önkéntes befizetésekből 100 milliárd forint folyt be a NAV-hoz, ami a második legnagyobb tétel a bevételek között.