Könnyebb lesz SZÉP-kártyával fizetni a strandon

Vágólapra másolva!
Lazítottak a SZÉP-kártya felhasználásának a szabályain. A szabadidős sportrendezvények nevezési díja is belekerült a kártyával fizethető körbe.
Vágólapra másolva!

Július 1-jétől már nemcsak szálláshely-szolgáltatásért, hanem gyógyfürdő- és strandbelépőért is lehet a SZÉP-kártya mindhárom alszámlájáról fizetni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A gyógyfürdőkben és strandokon eddig csak a harmadik, szabadidő alszámlát lehetett használni. A módosítást a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezte a tárcánál, mivel a tagjai körében készített felmérés szerint a fürdőkben az új cafetériarendszer bevezetése óta 38% százalékkal csökkent az utalványforgalom.

"Az utóbbi években megvalósult fürdőfejlesztések fenntarthatósága érdekében, valamint népegészségügyi szempontból is" fontos, hogy a SZÉP-kártyát minél többen használják fürdőlátogatásra - indokolja az NGM a javaslat elfogadását. A rendeletmódosítás csütörtökön jelent meg.

Változik a szálláshely alszámla felhasználása is: ezentúl a szálláshelyen igénybe vehető összes szolgáltatást ki lehet fizetni a kártya első alszámlájáról, nem csak a szálláshely-szolgáltatást. Vagyis egy félpanziós ellátást, vagy a szálláshelyen igénybe vett masszázst, kozmetikai kezelést is ki lehet fizetni innen.

Új szolgáltatás, hogy a szabadidős sportrendezvények (például futóversenyek) nevezési díját is ki lehet egyenlíteni SZÉP-kártyával - áll a minisztérium közleményében.