Felújítják a Duna Plazát

2002.08.13. 14:18

A tervek szerint novemberben fejeződnek be a Duna Plaza felújítási munkálatai, amelyek költsége mintegy 6 millió euró - mondta Sammy S. Smucha, a Plaza Centers (Europe) B. V. elnöke sajtótájékoztatón. A már megkezdődött felújítási munkálatok többsége éjszaka zajlik, hogy minél kevésbé zavarja a Duna Plaza működését.

A felújítás során átalakítják a belső homlokzatot: a belső tér üveg és fém borítást kap. A megszüntetett jégpálya helyén pedig egy több szintes teraszt és egy 16 méteres vízesést alakítanak ki.

A terasz első szintje kiállításoknak ad majd helyet, a másodikon a vásárlók számára pihenési lehetőséget biztosítanak, a harmadikon és a negyediken pedig kávéházakat és egy diszkót alakítanak ki. Az elnök közölte: az építkezés második ütemét, a Duna Plaza kibővítési munkálatait a tervek szerint jövőre kezdik el és egy év alatt fejezik be.

IMAX-mozi a parkoló helyett

A 25 millió eurós beruházás során a jelenlegi parkolóházat lebontják, ott kereskedelmi területet alakítanak ki, amely egyebek mellett egy háromdimenziós IMAX-mozinak, illetve egy fitnessz-központnak is helyet ad majd. Az épület mögött pedig új parkolóházat hoznak létre.

A fejlesztés nyomán a kereskedelmi terület nagysága mintegy 15 ezer négyzetméterrel bővül, és így eléri az 50 ezer négyzetmétert. Sammy S. Smucha elmondta: a Duna Plaza irodaépületének egy részét, 3800 négyzetmétert havi négyzetméterenként 12 eurós bérleti díj fejében a Budapest Banknak adták ki.

További plazák várhatók

A Plaza Centers jelenleg összesen 18 bevásárlóközpontot üzemeltet, amelyből 15 Magyarországon, 3 pedig Lengyelországban működik. A társaság tervei szerint a következő két évben további 13-at építenek fel, egyet Veszprémben, a többit pedig Lengyelországban, Csehországban és Görögországban.

Az elnök szavai szerint a beruházási program végeztével a társaság éves árbevétele eléri a 120 millió eurót, ami 70 millió euróval haladja meg a jelenlegit. A Plaza Centers eddig összesen mintegy 500 millió eurót fektetett be Magyarországon.

Kérdésre válaszolva Sammy S. Smucha elmondta: a tervek szerint jövőre kezdődhet meg a balettintézet épületének - amely tavaly került a cég birtokába - szállodává alakítása. A 200 szobás öt plusz egy csillagos hotel beruházási költsége majdnem 35 millió euró. A szálloda várhatóan 2004 közepére készül el.

(MTI)

Ajánlat:

Ingatlan
(Az Üzleti Negyed rovata)

Duna Plaza 

Korábban:

Megújul és kibővül a Duna Plaza
(2002. március 25.)