A horvát veteránok is beadták derekukat

Vágólapra másolva!
Az intézményi befektetők után a horvát veteránok is elfogadták a magyar olajcég INA-részvényekre tett 2800 kunás vételi ajánlatát.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A horvát háborús veteránok befektetési alapja szerdán döntött arról, eladja az INA-ban meglévő 7 százalékos részesedését a Molnak - olvasható a Vecernji List napilap internetes kiadásában.

Kedden délután az INA intézményi befektetői jelentették be, hogy megválnak a tulajdonukban lévő INA-papíroktól, és ez vélhetően nagyban szerepet játszott a veteránok döntésében. Korábban a nagybefektetők és a veteránok alapja is alacsonynak tartotta a magyar olajcég által részvényenként kínált 2800 kunás (97 172 forint) vételárat.

A két tulajdonosi csoport vélhetően azért adta be a derekát, mert a zágrábi tőzsdén is érezhető a pénzügyi válság, a jegyzések lejtőre kerültek. A horvát olajtársaság részvényeinek árfolyama is tovább esett, a szerdán 2725 kunás árfolyamon zárt, ami elmarad a Mol által kínált összegnél.

Egyre többen vannak, akik elfogadják a Mol által kínált összeget: a horvát központi elszámolóház (SDA) legfrisebb adatai szerint - a lehetséges 3 millió papírból - több mint 138 ezer darab részvényt írt kínáltak fel a Molnak, szemben a pár nappal korábbi 56 ezerrel. A Mol részvényenként 2800 kunás vételi ajánlata szeptember 5-én jelent meg hivatalosan és október 3-ig, azaz péntekig van érvényben.

A magyar olajtársaság részvényei ellentétben a horvát olajpapírokkal ellentétben erősödtek a Budapest Értéktőzsdén. A Mol jegyzése 2,8 százalékkal 15 975 forintra drágultak, ezzel jelentős részt vállalva az irányadó mutató 1,6 százalékos emelkedésében.