Renitens részvények az árral szemben

Vágólapra másolva!
Miközben az amerikai és európai tőzsdéken pánik és hullaszag uralkodott, voltak renitens cégek, amelyek részvényei nem törődve a negatív hangulattal és káosszal, hétfőn is emelkedtek. Rákgyógyszer-gyártó, vasúti szállító, gabonatőzsde-anyacég, édességgyártó - a nap nyertesei.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A chicagói árutőzsde (Chicago Mercantile Exchange) és a chicagói gabonatőzsde (Chicago Board of Trade) anyavállalata, a CME Group részvényei például 12 százalékot ugrottak 404,40 dollárra. A CME Group még márciusban bejelentette, hogy 9,4 milliárd dolláros - készpénzes és részvénycserés ügyletben - felvásárolja a New York-i árutőzsdét (New York Mercantile Exchange), közismert nevén a NYMEX-et. Ezzel az akcióval a két legnagyobb amerikai határidős árupiac olvad össze.

A vasúti szállítással foglalkozó Burlington Northern Santa Fe Crop. részvényei 2 százalékkal 84,96 dollárra emelkedtek. A Hartford Financial Services Group biztosító társaság részvényei pedig 17 százalékos emelkedést produkáltak, miután a vállalat közölte, hogy 2,5 milliárd dolláros beruházásra számít a német Allianztól.

Felvásárlási ajánlat miatt is lehet drágulás

Az ImClone Systems Inc. Papírjai 2,9 százalékkal 66,85 dollárra emelkedtek azután, hogy az Eli Lilly & Co. bejelentette, hogy megvásárolja az ImClone-t részvényenkénti 70, összesen 6,5 milliárd dollárért. Az ImClone vezetősége a részvényeseknek az ügylet folyamán papírjaik eladását ajánlotta. Az akvizíció a negyedik negyedévben vagy 2009 első félévében zárulhat le. A cég egyébként daganatos megbetegedésekre gyárt gyógyszereket.

A világ legnagyobb, bankok közötti ügyleteket lebonyolító brókercége az InterContinentalExchange 7,5 százalékos növekedést mutatott be, így a részvények értéke 84,04 dollár lett.

A MetroPCS Communications Inc vezeték nélküli kommunikációs társaság bejelentette, hogy harmadik negyedévében 249 ezerrel, 4,8 millióra növelte ügyfeleinek számát, így aztán a vállalat részvényei gyorsan felszöktek 15,25 dollárig, ami 4,3 százalékos emelkedést jelent.

Zúztak még a MasterCard (6,5 százalék), és az Office Depot (11 százalék) részvényei is, de a Wrigleys-papírok is - szerény 0,3 százalékkal - emelkedni tudtak.

Az igazi ellenálló

A State Auto Financial Corp. részvényei pedig annak ellenére emelkedtek, hogy a cég bejelentette: harmadik negyedéves eredménye 55-60 millió dollár adózás előtti veszteséget is tartalmaz majd a viharszezon miatt. A cég tavalyi, katasztrófák okozta, kiesése 5,6 millió dollárra rúgott, az utóbbi öt évben pedig átlagosan 11,8 millió dollár mínuszt okoztak az időjárási körülmények. A State Auto papírjai 2 százalékkal drágultak, 30,09 dolláron zártak.