Összeesett az OTP

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1150,08 pontos, 7,11 százalékos csökkenéssel, 15 014 ponton zárt csütörtökön. Az OTP hatalmasat esett a nap végén, az árfolyam utoljára 2004 májusában volt ezen a szinten. A pénzügyi felügyelet és a Pénzügyminisztérium is megerősítette az [origo]-nak, hogy egyetlen állami szerv sem intézkedett az OTP-vel kapcsolatban, és erre nem is volt szükség, hiszen a bank helyzete, tőkeellátottsága és likviditása jó.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Nagyot zuhant a nap végén a BUX, elsősorban az OTP húzta le az értékeket. A bankpapír több mint 14 százalékos mínuszban zárt. Az OTP árfolyama napon belül 22 százalékot esett zárásig saját napi csúcsához képest.

Binder István, a PSZÁF szóvivője az [origo]-val közölte, az OTP-vel kapcsolatban nem hozott semmilyen intézkedést a pénzügyi felügyelet, és nem tud arról, hogy más hatóság intézkedett volna a bankkal kapcsolatban.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy a tárca semmilyen intézkedést nem tervez az OTP-vel kapcsolatban, és nem is történt ilyen beavatkozás. Pichler szerint erre nem is lett volna szükség, hiszen az OTP tőkeerős és a likviditása (fizetőképessége) jó.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline elemzője az [origo] kérdésére elmondta, hogy a nap végén kényszerlikvidálások történtek, azt viszont pontosan nem lehet tudni, hogy ki és miért likvidált. Az azonban valószínű, hogy a zuhanás átmeneti volt, így holnap emelkedés várható a nyitáskor.

Az OTP-részvények ára 14,33 százalékkal 3855 forintra esett, a bankpapír forgalma 16,43 milliárd forintot tett ki. A Mol papírjaival 3,78 milliárd forintért kereskedtek, a részvények ára 3,81 százalékkal 12 505 forintra zuhant.

A Richter-részvények 28 900 forinton zártak, ami a legutolsó záróárhoz képest 9,69 százalékos gyengülés. A papír forgalma 2,19 milliárd forint volt. A Magyar Telekom papírok 2,23 milliárd forintos forgalommal 725 forinton zártak, ami 0,69 százalékkal magasabb, mint a tegnapi záró érték.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 42,66 ponttal, 2,39 százalékkal 1739,77 pontra gyengült.