Tizenegy százalékot ugrott a Dow Jones

Vágólapra másolva!
Minden idők második legnagyobb napi emelkedését produkálta a New York-i tőzsde kedden. A befektetők hangulatát a bizalmi index mélypontra süllyedése sem rontotta el.
Vágólapra másolva!

Erős emelkedéssel zártak kedden a vezető New York-i tőzsdemutatók: a befektetők nem törődtek a Conference Board új fogyasztói bizalmi mutatójával - amely szerint a fogyasztói hangulat ebben a hónapban a vártnál gyorsabban, történelmi mélypontra romlott az Egyesült Államokban -, és részvényeket vásároltak. A ralli a kereskedés utolsó órájában tovább erősödött. A befektetők arra is számítanak, hogy a Fed - több más bankkal karöltve - kamatot fog csökkenteni.

A Dow Jones ipari átlag 9065 ponton zárt, 889 pontos, 10,88 százalékos erősödéssel: pontban számítva minden idők második legnagyobb növekedésével. A Nasdaq piac összetett mutatója 143,57 ponttal, 9,53 százalékkal nőtt. Elsősorban a pénzügyi papírokat, és a nyersanyagpiaci cégek részvényeit vették a befektetők. Az euró 1,2651 dolláron állt záráskor, ekkor a bankközi piacon egy euróért 260,35 forintot, egy dollárért 205,26 forintot adtak.