Tiszteletdíjuk csökkentését kérik Pécs képviselői

Vágólapra másolva!
A képviselői tiszteletdíj tíz százalékos csökkentését indítványozta a pécsi közgyűlés többségi szocialista és szabad demokrata frakciója. A pénzügyi válsággal összefüggő kezdeményezést az ellenzék is támogatja - jelentette be az MSZP városi frakcióvezető-helyettese a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Fuchs Gábor beszámolt arról, hogy a Tasnádi Péter szocialista polgármesternek benyújtott javaslat szerint már december elsején csökkenne a városvezetők jelenlegi, bizottsági tagságtól függően bruttó 104 ezer és 190 ezer forintos illetménye, mellyel évente 12 millió forint megtakarítást lehetne elérni. Ennek elfogadásához rendeletmódosításra van szükség, amire novemberben kerülhet sor. A frakcióvezető-helyettes indoklása szerint a kezdeményezés szolidaritás a köztisztviselőkkel, akiket érzékenyen érintenek a jövő évi megszorítások.

Fuchs Gábor megjegyezte: Tasnádi Péter tárgyalásokat tervez a városi cégek vezetőivel, prémiumaikkal összefüggésben. Mivel a juttatásokat szerződésekben rögzítették, bármilyen csökkentéshez kétoldalú megállapodások szükségesek.

Páva Zsolt, az ellenzéki Fidesz-KDNP frakció vezetője üdvözölte a javaslatot, megjegyezte ugyanakkor, hogy nem az ilyen megtakarítással, hanem felelős vagyongazdálkodással lehetne növelni az önkormányzat pénzügyi mozgásterét.