Csányi után Demján is eurót szeretne

Vágólapra másolva!
Magyarország reformok nélkül nem fog kilábalni mostani nehéz helyzetéből, a változtatás pedig mindenkinek fájni fog - mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnöke hétfőn a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.
Vágólapra másolva!

Itt találhatja a válságról szóló összes hírt!

Korábban Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója nyilatkozott az euró mielőbbi bevezetéséről, mint kívánatos folyamatról, az OTP szakértői pedig egy tanulmányban felvetették ötlet szintjén azt is, hogy Magyarország akár egyoldalúan is bevezthetné az európai közös pénzt.

Demján szerint már a korábbi években is hangoztatta, hogy reformok végrehajtása nélkül Magyarország tíz évig Európa legszegényebb országa lesz. Demján Sándor szerint ez a tíz év mostanra tizenötre emelkedett, és ha nem lesznek reformok, akkor tovább nőhet.

A szociális rendszer átalakításával kapcsolatban elmondta, hogy a valóban rászorulókat kell támogatni. Demján Sándor szerint a szükséges reformokban meg kell egyezni. Ki kell dolgozni Magyarország számára egy olyan, közmegegyezésen alapuló programot, mint amilyet az írek, illetve a finnek csináltak. Az akkor fájdalmas volt számukra, de az eredmény őket igazolta.

Az euróval kapcsolatban Demján Sándor úgy vélekedett, ha most lenne euró, akkor az ország kevésbé lenne sebezhető. Ha a politikusok nem osztogatottak volna szét mindent a korábbi években, akkor a környezetünkben lévő más országhoz hasonló fejlődéssel, reformok végrehajtásával Magyarország bent lenne az eurózónában - mondta a VOSZ ügyvezető elnöke.