Kivonulhat az Electro World Magyarországról

Vágólapra másolva!
A Napi Gazdaság értesülései szerint kivonulhat a piacról egy újabb cég, amely elektronikai cikkek értékesítésével foglalkozik. A társaság nem kommentálta a lap értesülését.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A Napi szerint 1,5 milliárd forintos adóssága van a cégnek, amelynek a helyzetét a terjeszkedési verseny ronthatta korábban. Az Electro World üzleteinek eladása is szóba került a gazdasági lap értesülései szerint.

A Világgazdaság már október elején felvetette, hogy a brit Dixons, a tulajdonos el akarja adni magyar, lengyel és cseh leányvállalatát. A mostani hír előtt, pár nappal ezelőtt derült ki, hogy bezár egy másik hazai elektronikai lánc, az ElektroPont.

Az Electro World Magyarország Kft. az Európa-szerte 1400 áruházat üzelemtető Dixons-csoport skandináv láncának, az Elkjöpnek a tagja. Honlapjuk szerint 2002 februárjában nyitották első áruházukat Budaörsön, majd novemberben, Soroksáron a másodikat, 2003 áprilisában Budakalászon a harmadikat.

2004 márciusában terjeszkedtek túl először a főváros környékén: megnyitották pécsi áruházukat, majd júniusban Debrecenben a következőt. 2005 októberében hatodik, dunakeszi telephelyüket is átadták, és a legújabb budapesti áruházuk a Camponában nyitotta meg kapuit.