Optimisták a brókerek, erősödhet a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 261,47 pontos emelkedéssel, 13 250,32 ponton nyitott hétfőn, ami a pénteki záró értékéhez képest 2,01 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Az ázsiai piacok optimista hangulata és a nyugat-európai tőzsdéken várható pozitív nyitás alapján minden adott ahhoz, hogy a magyar piacon is emelkedés alakuljon ki - mondta Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője. Hozzátette, hogy napközben sem jelenik meg fontos, piacbefolyásoló makroadat sem Európában, sem az Egyesült Államokban.

Azzal kapcsolatban, hogy a Moody's pénteki leminősítése után hétfőn reggel a Fitch nemzetközi hitelminősítő is rontotta Magyarország szuverén adóskockázati besorolását, Illés László úgy vélekedett: a visszaminősítésekkel kapcsolatos várakozások többé-kevésbé már be voltak építve az árfolyamokba, így számottevő elmozdulás ennek hatására nem várható a részvénypiacon, inkább a forint árfolyamát befolyásolhatja a döntés.

Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője szintén emelkedésre számít, amit a nemzetközi piacok optimizmusával magyarázott. Megjegyezte, hogy az eséseket követő pozitív korrekción kívül más nem támasztja alá az emelkedést, vagyis fordulatról még nem lehet beszélni, így várhatóan csak átmeneti lesz az erősödés.

A BUX 30,57 pontos, 0,23 százalékos csökkenéssel, 12.988,85 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 18,2 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.