Rossz niytás után kapaszkodik a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 317,49 pontos csökkenéssel, 11 465,48 ponton nyitott csütörtökön, ami a szerdai záró értékéhez képest 2,69 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

A válságról szóló összes cikket olvassa el itt!

Rossz hírek befolyásolják csütörtökön a tőzsdéket, emiatt további gyengülés várható a budapesti börzén az elemzők szerint.

Ennek ellenére a BÉT Nyugat-Európához hasonlatósan nyitás után másfél órával felfelé mozog, ami valószínűleg a tegnapi bukás korrekciója. Nyitás után másfél órával a az OTP 3, a Mol 6 százalék fölötti nyereségben van, a Richter és a Telekom árfolyam nem változott.

A lassuló kínai ipari termelés, a III. negyedéves német GDP, vártnál nagyobb visszaesése, valamint az Intel amerikai vállalat profitfigyelmeztése is kedvezőtlenül hat csütörtökön a piacokra - mondta Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. vezető elemzője.

A negatív hírek azt vetítik előre, hogy folytatódik az elmúlt hetek tendenciája, további gyengülésre van kilátás a részvénypiacokon. Az elemző a nyitásban visszaesést vár a Budapesti Értéktőzsdén, de nem zárta ki annak lehetőségét, hogy később talpra áll a piac.

Megjegyezte, hogy az OTP pénteken teszi közzé gyorsjelentését, emiatt a forgalma visszafogott lehet, de úgy vélte, ez nem menti meg a papírt a további lemorzsolódástól.